Despre noi

S.C. MINEXFOR S.A. Deva s-a constituit ca si societate comerciala din anul 1991 avand la baza structura fostei Intreprinderi de prospectiuni si Exploatari Geologice Hunedoara – Deva infiintata in 1950. In cursul istoriei sale au existat mai multe. astfel de transformari, asa incat experienta de viata a societatii ajunge, in acest an 2018, la 68 de ani.

Principalul domeniu de activitate in lungul evolutiei sale a fost cercetarea geologica si punerea in evidenta. a unor importante rezerve de substante minerale utile: de la aur, argint la carbune si nu in ultimul rand apa minerala Perla Apusenilor®. 

 

Sursa FH2 Chimindia

In zona satului Chimindia se cunosc mai multe emergente de ape minerale carbogazoase.

Dintre acestea, patru izvoare au facut obiectul unor lucrari de captare rudimentare. Exista surse de informare care sustin ca apa minerala din zona a fost exploatata pe anumite “iviri” pe vremea imperiului Austro-Ungar, cand pe langa aurul Muntilor Apuseni aceasta, transportata in butoaie, lua drumul curtii imperiale de la Viena. Izvorul mineral cunoscut sub denumirea de Pancota, dupa numele uni catun din apropiere, este recunoscut pentru calitatile sale deosebite ca si apa carbogazoasa. Acest izvor a constituit obiectul unor exploatari prin imbuteliere de catre Societatea Anonima Vinicola si Alimentara “SAVA” sub numele de “PERLA”.

 

SIT geografic, geologic si administrativ

Perimetrul Chimidia-Deva este localizat in partea sudica a Muntilor Metaliferi iar din punct de vedere administrativ pe teritoriul comunei Harau, sat Chimidia, jud. Hunedoara.

Sursa de apa minerala subterana FH2 Chimindia este cantonata intr-un sit de roci apartinand fundamentului cristalin al insulei de Rapolt (Getidele Austriece).

Pentru accesul in zona exista doua posibilitati: pe soseaua modernizata, asfaltata in lungime de 22 Km, Deva – Soimus – Harau – Chimindia sau pe ruta Deva – Simeria – Uroi – Chimindia tot pe o sosea asfaltata in lungime de 20 Km.

Relieful perimetrului este tipic colinar. Culmile au inaltimi reduse 200-400m, vai in general inguste cu versanti abrupti imprimand un aspect de relief accidentat. Sunt acoperite cu paduri de foioase in majoritatea Quercinee si pasuni cu tufarii. Clima temperat continentala, media temperaturilor anuale situandu-se in jurul valorii de 10 ºC.

 

Certificari

Pentru ca produsele noastre sa ajunga pe masa fiecaruia dintre dumneavoastra in conditii de calitate exceptionala, MINEXFOR S.A. Deva a obtinut sistemele de management al calitatii, de securitate alimentara HACCP si de management al mediului, conforme normelor standardelor internationale ISO 9001:2008, ISO 22000:2008 si certificare URS.

 

Misiunea Minexfor S.A.

Consolidarea SC MINEXFOR SA ca partener de afaceri de nivel national si international, recunoscut prin profesionalism si calitate in producerea si comercializarea apei minerale naturale.

SC MINEXFOR SA isi propune imbunatatirea continua a eficacitatii performantelor sistemelor de management integrate calitate-mediu-siguranta alimentului care au fost implementate.